Basilikagrillade havskräftor

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 12 färska eller frysta hela havskräftor
  • 1 schalottenlök
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 3 kvistar färsk basilika
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • nymalen peppar
  • Instruktioner

    Klyv havskräftorna på längden och plocka bort tarmen och magsäcken som finns alldeles bakom ögat. Allt annat skall vara kvar i skalen. Knäck klorna lätt på några ställen med en nötknäppare. Fördela kräftorna på ett ugnsbleck med köttsidan upp. Sätt ugnen på högsta grillvärme. Skala vitlök och schalottenlök och kör i mixer tillsammans med olivolja, nymalen peppar och basilika till en grön sås. Pensla köttsidorna på kräftorna med såsen. Grilla hastigt nära grillelementet i ugnen. Köttet skall precis stelna och vitna men behöver inte få så kallad grillyta, då blir det bara segt. Servera omedelbart.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben