Havskräftor med smak av Sydamerika

Serverar: 4 portioner

Koriander, chili, vitlök och citron är inte bara smaker som för tankarna till Sydamerika. De passar även förträffligt till havskräftor!

Ingredienser

  • 1 gul lök, i klyftor
  • 1 röd spansk peppar (beroende på hur stark den är)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 l vatten
  • 3 dl ljust öl
  • 1 dl salt
  • Saften från 1 citron
  • 1 kruka koriander (i skålen)
  • 2 kg havskräftor (tinade
  • Instruktioner

    1. Skär den gula löken i grova klyftor. Skär pepparn på längden och skrapa bort fröna med hjälp av baksidan av en kniv.
    2. Strimla pepparn grovt. Strimla vitlöken. Lägg allt i en stor kastrull och slå på vatten, öl och salt. Låt koka i cirka 5 minuter.
    3. Finhacka koriandern (även stjälkarna) och lägg i en stor skål. Slå på den heta lagen och låt svalna helt.
    4. Lägg därefter i kräftorna. Låt kräftorna ligga i lagen i minst ett dygn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben