Baskisk kyckling.

Serverar: 2 portioner

Tid: 50 minuter

Mycket gott och inte mer än 415 kcal per portion, varav 17 g fett.

Ingredienser

  • Piperade
  • 3 paprikor, i olika färger
  • 3 tomater
  • 1 lök, gul
  • 1 vitlök, klyfta
  • 1 tsk smör
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 1 krm cayennepeppar
  • 0,5 tsk salt
  • Kyckling
  • 140 g bacon
  • 2 dl vitt vin
  • 1 msk kycklingfond, koncentrerad
  • 2 kycklingklubbor
  • Instruktioner

    1. Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Klyfta tomaterna. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i smör i en kastrull. Tillsätt paprika, lagerblad, timjan och cayennepeppar. Låt paprikan mjukna under lock ca 15 minuter på medelvärme. Tillsätt tomater och salt. Sjud ca 5 minuter till.
    2. Stek bacon i het, torr stekpanna tills det är knaperstekt. Lägg baconskivorna mellan hushållspapper och pressa så att allt fett sugs upp. Nu återstår 40-50 g bacon. Koka upp vin och kycklingfond i en traktörpanna. Strimla det stekta baconet och lägg ner hälften av det tillsammans med kycklingklubborna i vinet. Sjud klubborna under lock ca 15-20 minuter. Vänd dem efter ca 10 minuter. Kontrollera med en provsticka att kycklingen är klar. Köttsaften som kommer ut ska vara klar. Servera kycklingklubborna med piperade och resten av det knaperstekta baconet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben