Basmatiris med kyckling

Serverar: 4-5 portioner

Det här är ett recept på hur man kokar basmatiris med kyckling och kanel.

Ingredienser

  • 8 dl basmatiris
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 krm malen kardemumma
  • 1 nejlika
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk 7 kryddor
  • 3 lagerblad
  • Salt
  • Olja
  • 300 g champinjoner
  • 100 g pinjenötter
  • Instruktioner

    1. Blötlägg riset i en halvtimme.
    2. Skär kycklingfilé i små fyrkantiga bitar och låt koka i en kastrull fylld med vatten och tillsätt kanel, kardemumma, nejlika, svartpeppar, 7 kryddor, lagerblad och salt.
    3. Värm oljan i en djup stekpanna eller kastrull och tillsätt kycklingbytarna tills de rodnar, sedan tillsätt champinjonerna och rör blandningen tills allt har kokts färdigt.
    4. Häll riset i stekpannan med kycklingbitarna och champinjonerna, tillsätt sedan salt och häll över lite av kycklingvattnet (vattnet i kastrullen där man kokte kycklingen med alla kryddor) tills vattnet stiger 1 cm. Låt vattnet koka upp. Sedan koka riset på svag värme i 15 minuter.
    5. Under tiden rodna pinjenötter i olja. Servera riset med kycklingen i en tallrik med pinjenöttern över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben