BBQ-kyckling med äppel- och sellerisallad

Serverar: 4 portioner

Tillsammans med den krämiga salladen smakar BBQ-kycklingen ljuvligt!

Ingredienser

  • 4 färska kycklingfiléer (ca 600 g)
  • 1 flaska rökig BBQ-sås (ca 250 ml)
  • 300-400 g rotselleri eller palsternacka
  • Ca 2 msk olivolja
  • 1 dl riven lagrad cheddarost (ca 50 g)
  • 1 dl lättcrème fraiche
  • ½ dl mjölk
  • 1 msk söt senap
  • 1 rödlök
  • 1-2 äpplen
  • 1 ask körsbärstomater (250 g)
  • 1 huvud romansallad
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 275 grader.
    2. Krydda kycklingen med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Lägg i en ugnssäker form och häll över hälften av såsen. Snabbmarinera i 15 minuter.
    3. Skala och skär rotsellerin i ½ cm tjocka skivor. Skär skivorna i 2 cm breda bitar och lägg på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olivolja, ½-1 tsk salt och 1 krm peppar. Rosta i ca 10 minuter.
    4. Mixa ost, crème fraiche, mjölk, senap och salt i matberedaren eller med stavmixer till en krämig konsistens. Smaka av med ½ tsk salt och 2 krm peppar.
    5. Skala och strimla löken. Kärna ur, dela och skär äpplet i tunna skivor. Dela tomaterna. Riv salladen i mindre bitar. Blanda grönsakerna med dressingen.
    6. Ställ in kycklingen i ugnen. Sänk till 175 grader och tillaga i ca 12 minuter.
    7. Blanda ner sellerin i salladen. Fördela på tallrikar. Servera med kycklingen och barbecuesås. Rostade potatisklyftor är gott till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben