Fuskbéarnaise kanske man kan kalla den? Snabbt, lätt och gott!
Ingredienser
50 g smör
2 äggulor
½ dl grädde
2 krm dragon
1 tsk vinäger
1 msk finklippt persilja
Salt
Peppar
Instruktioner
Lägg smöret i en mikrosäker skål.
Smält på full effekt, max 800W ca 1 minut.
Vispa äggulor, grädde och dragon i en mikrosäker skål.
Tillsätt matfettet i en tunn stråle under kraftig vispning.
Hetta upp blandningen på låg effekt i 1 minut.
Vispa.
Hetta upp på nytt på låg effekt i 30 sekunder - 1 minut.
Vispa.
Smaksätt såsen med vinäger, salt och peppar.
Blanda i persiljan.
Tips!
En hetare béarnaisesås får man om man hackar i lite röd chili, pressar i en vitlöksklyfta eller kryddar lite extra med cayennepeppar.