Béarnaisesås i mikrovågsugn

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 10 minuter

Fuskbéarnaise kanske man kan kalla den? Snabbt, lätt och gott!

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 2 äggulor
  • ½ dl grädde
  • 2 krm dragon
  • 1 tsk vinäger
  • 1 msk finklippt persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Lägg smöret i en mikrosäker skål. Smält på full effekt, max 800W ca 1 minut. Vispa äggulor, grädde och dragon i en mikrosäker skål. Tillsätt matfettet i en tunn stråle under kraftig vispning. Hetta upp blandningen på låg effekt i 1 minut. Vispa. Hetta upp på nytt på låg effekt i 30 sekunder - 1 minut. Vispa. Smaksätt såsen med vinäger, salt och peppar. Blanda i persiljan.
    2. Tips! En hetare béarnaisesås får man om man hackar i lite röd chili, pressar i en vitlöksklyfta eller kryddar lite extra med cayennepeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben