Bearnaisesås med svart trumpetsvamp

Serverar: 4-6 portioner

Gott till vildsvin!

Ingredienser

  • 2 tsk torkad dragon
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk finhackad schalottenlök
  • 3 msk vatten
  • 5 krossade vitpepparkorn
  • 150 g smör
  • 3 äggulor
  • 1 msk hackad persilja
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • 100 g färsk trumpetsvamp (75 g förvälld)
  • 1 msk smör
  • Instruktioner

    1. Koka upp dragon, vinäger, lök, vatten och peppar och koka ihop tills hälften återstår.
    2. Smält smöret på svag värme i en kastrull. Dra kastrullen åt sidan.
    3. Häll äggulorna i en ren kastrull. Sila över vinägerlagen under kraftig vispning. Ställ kastrullen i ett vattenbad över värme. Vispa kontuerligt till en tjock kräm.
    4. Ta kastrullen ur vattenbadet och tillsätt smöret i en fin stråle under fortsatt vispning. Se eventuellt till att bottensatsen inte kommer med. Smak sätt med persilja, salt och peppar.
    5. Rensa och grovhacka svampen, fräs den hastigt i 1 msk smör och vänd ner i bearnaisen. Späd ev med lite vatten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben