Fullständigt fantastiska chokladmuffins som blir som små minikladdkakor om de tillagas rätt! Lite sega, MYCKET goda!
Ingredienser
2 st ägg
2,5 dl strösocker
100 g smör
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa upp ägg och socker till en porös smet. Blanda i de resterande ingredienserna och vispa till en jämn smet. Smeten blir ganska trögflytande.
Skeda upp rejält med smet i stora muffinsformar à la amerikanske mått.
Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Inte mer!!
Även om det inte ser ut som om de är färdiga ska du inte låta dem gräddas längre. Du måste ju se till att behålla det kladdiga innanmätet ;)
ska de vispas med elvisp eller för hand?
Supergoda muffins som alla ville ha receptet på! :)
Hur många muffins blir det??
Ska smöret smältas?
Jag fattade som att smöret skulle smältas och dom blev jättebra.