Beastuvad spenatpotatis till grillat mm.

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Hittade på detta recept idag för att ha till kokt helgskinka. Resultatet översteg alla våra förväntningar. Kommer under sommaren att göra det vid kommande grillkvällar. Ersätter både potatis och sås i en rätt som snabbt är gjord på en kvart om potatisen är kokt.

Ingredienser

  • 500 g kokt potatis
  • 400 g hackad spenat (fryst)
  • 56 g Knorr béarnaisesåspulver (2 påsar)
  • 100 g smör
  • 1 ½ dl mjölk
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Skala och skär potatisen i små tärningar, pressa överflödig vätska ur den tinade spenaten. Fräs potatisen i en del av smöret i en kastrull så den får lite färg. Blanda ner spenaten, salta och peppra och låt fräsa med ett kort tag. Blanda ner resten av smöret och låt smälta under omrörning. Blanda i såspulvret och rör om, och häll i mjölk och grädde. Låt koka upp och småsjud i 4-5 minuter under omrörning. Servera till grillat eller skivad kokt skinka.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben