Bekväm kyckling med fetaostsås

Serverar: 4 portioner

Marinerad kyckling på en bädd av potatis och lök Servera en fetaostsås och en god sallad till

Ingredienser

  • Ca 1 kg kycklingben
  • 600 g delikatesspotatis
  • 2 röda lökar
  • 2 äpplen
  • Marinad
  • 1/2 citron, rivet skal och pressad saft
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk timjan
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar, grovkrossad
  • Sås
  • 100 g fetaost
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk akaciahonong
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°
    2. Blanda citron, rapsolja, vitlök, timjan, salt och peppar i en stor plastpåse.Lägg ner kycklingbenen och gnid runt marinaden. Knyt till och låt kycklingen marinera under tiden du gör i ordning resten.
    3. Skala potatisen, Skala och klyfta löken och kärna ur och klyfta äpplena.
    4. Blanda i en stor smord ugnssäker form. Lägg kycklingbenen med marinaden överst. Stek i mitten av ugnen, ca 40 minuter tills kyckling och potatisen är klar.
    5. Mosa fetaosten med en gaffel i en skål och blanda med crème fraiche, honung, salt och peppar.
    6. Servera med en god sallad till.
    7. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Lennart_58 9 augusti 2009

    Kyckling ja, det godaste som finns, med fetaost, om möjligt änny godare. Sitter här mitt i natten o blir hungrig. Ahh, full poäng. Lennart.

    carofili 8 september 2013

    Gott och enkelt! Jag tog ca 1 kg kycklingfilé istället i bitar och det gick fint. Såg att det enligt originalreceptet ska det vara 2 hackade vitlöksklyftor i marinaden.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben