Bens vita chokladpannacotta

Serverar: 8 portioner

Helt suverän pannacotta!

Ingredienser

  • 12 dl vispgrädde
  • 2 vaniljstänger, snittade
  • Finrivet skal av en tvättad citron
  • 3 blad gelatin
  • 1,5 dl mjölk
  • 250 g fin vit choklad, finhackad
  • 85 g florsocker
  • Till uppläggning
  • Färska jordgubbar (ev andra bär)
  • Lagrad balsamvinäger
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Häll 9 dl vispgrädde i en liten kastrull och rör i vaniljstängerna och citronskalet. Sjud tills 3/4 återstår. Håll varmt.
    2. Låt gelatinet svälla i kall mjölk, värm sedan mjölken tills gelatinet är upplöst. Rör i den reducerade grädden och den vita chokladen. Passera genom sil ner i en skål som kyls i isbad tills blandningen är tjock men inte stelnad.
    3. Vispa resten av grädden lätt och vänd ner florsockret. Vänd sedan ner detta i den tjocka chokladgrädden. Fördela i 8 koppar à 1,5 dl och låt stelna.
    4. Doppa varje kopp hastigt i hett vatten, stjälp upp och dekorera med färska bär som har krossats med lite florsocker. Ringla över lite balsamvinäger.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben