Berbere - Etiopisk kyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Het och god rätt som kan serveras med lime- och persiljecouscous, ris eller potatis.

Ingredienser

  • 2 msk Berberekrydda
  • 1 tsk salt
  • 3 msk rapsolja
  • 4 kycklingbröstfiléer
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda Berberekrydda, salt och olja till en marinad. Lägg kycklingen i en form och häll över marinaden. Vänd runt så köttet täcks, låt marinera 30min. i rumstemperatur. Ta upp kycklingen från marinaden. Stek kycklingen på medelvärme i stekpannan tills den blir gyllenbrun. Lägg därefter in kycklingen i ugnen tills innertemperaturen mäter 65 grader.
    2. Ta ut och skär kycklingen i skivor och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben