Berits morotsbullar

Serverar: 16 portioner

Riven morot gör bullorna smakliga och saftiga --och hälsosamma.

Ingredienser

  • 200 g morötter
  • 3 dl mjölk
  • 1 påse torrjäst
  • 1 tsk salt
  • 2 msk matolja
  • 3 dl havreflingor eller kli
  • ca 6 dl halvgrovt vetemjöl
  • På ytan
  • 1 uppvispat ägg eller vatten
  • 1 dl havreflingor eller kli
  • Instruktioner

    1. Tvätta och skala morötterna och riv dem fint. Värm mjölken till 42 grader. Rör torrjästen i ca 1 dl vetemjöl, vispa mjölet i mjölken.
    2. Tillsätt saltet, oljan och de rivna morötterna. Tillsätt flingorna eller kliet och mjölet i några omgångar, arbeta degen tills den är smidig.
    3. Ställ degen varmt och låt den jäsa till dubbel volym. Knåda den jästa degen ett ögonblick och dela den i 16 delar.
    4. Rulla bitarna till runda bullar. Jäs dem ca 15 minuter på varmt ställe under en duk. Pensla ytan med ägg och strö havreflingor eller kli på ytan.
    5. Grädda i ugn på mittfalsen ca 12 minuter i 225 grader.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    24
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben