Morotsbullar som kalljäses i långpanna

Serverar: 24 portioner

Tar inte lång tid att baka då degen får jäsas långsamt i kylskåp under natten och på morgonen gräddas bullarna. Familjens favorit frukost!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • ½ tsk salt
  • ½ dl honung
  • 1 dl flytande smör
  • 2 dl kesella
  • 5 dl mjölk
  • 3 dl rivna morötter
  • 14-16 dl vetemjöl special
  • Instruktioner

    1. Smula jästen tillsammans med saltet tills jästen har löst sig.
    2. Tillsätt honung, smör, kesella, mjölk och morötter. Arbeta in mjölet tills degen släpper skålens kanter. Jag använder assistent.
    3. Klä långpannan med bakplåtspapper, platta ut degen ända ut i kanterna.
    4. Skär 24 rutor med en kniv, mjöla ytan och täck med handduk.
    5. Ställ in långpannan i kylskåpet över natten, ca 10-15 timmar. Ta ut bullarna och låt jäsa färdigt i rumstemperatur under tiden som ugnen blir varm. Gräddas i nedersta delen tills bullarna fått en fin gyllne färg, ca 25 minuter i 200 grader.
    6. Lägg bullarna på galler, ta bort bakplåtspapperet och låt det svalna lite innan rutorna bryts i sär.
    7. Njutes med lite smör eller marmelad eller en bit ost, eller bara som de är!
    8. Går mycket bra att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    sazsa1 11 november 2011

    Gott och enkelt frukost bröd, Bara man kommer ihåg att göra degen kvällen innan.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben