Berits rabarberpaj i lager.

Serverar: 16 portioner

Denna paj går utmärkt att frysa och ha i lager när gästerna kommer.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk kardemumma
  • Fyllning
  • 500 g rabarber i bitar (9-10 dl)
  • 1 dl sirap
  • 2 msk potatismjöl
  • ½ tsk kardemumma
  • Ovanpå
  • ca 2 msk mandelflisor
  • Instruktioner

    1. Fäst en bit bakplåtspapper mellan bottnen och kant på en form med löstagbar botten. Smörj kanterna.
    2. Fyllningen: Spara 3 dl rabarber som ska läggas överst. Häll resten av rabarbern i en kastrull. Mät upp sirap, potatismjöl och kanel i kastrullen. Värm under omrörning tills blandningen bubblar upp och tjocknar. Lyft kastrullen från plattan, ställ den i kallt vattenbad och låt den kallna. Rör smör och socker fluffigt. Rör ner äggen ett i sänder. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Bred ut hälften av smeten i formen . Lägg rabarberkompotten på och ovanpå den resten av smeten. Jämna ytan. Strö sedan rabarberbitarna på och flisad mandel överst. Grädda i nedersta falsen i 175 grader varm ugn ca 50 minuter. Lösgör pajen när den svalnat en aning. Sikta pudersocker på. Servera med vaniljsås eller glass.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben