Serverar: 4-6 portioner
Tid: 50 minuter
Lite smalare än den klassiska franska gratäng vi känner till. Vänner med övervikt inpererade mig till denna rätt
Koka och skiva potatisen i förväg smör en avlång form med oljan strimmla purlelök / paprika/lök riv morötterna hacka eller pressa vitlöken blanda alla ingredenser och kryddor häll i formen vispa åggen tillsammans med mjölken häll på blandningen gratinera i ugnen (mellanrad)-gasspis - högst upp 185 grader i ca 35 minuter
Lät mycket gott ;)
Jag skulle vilja tipsa om låglaktosmjölk som ger en gräddig smak trots sitt låga fettinnehåll!
Helt Ok, men jag skulle kalla det för Grönsakslåda. Bytte lök och purjolök mot färsk lök med grön bast.
Helt ok, men mer vätska (mjölk och ägg) behövs för att få en "gratäng".
jag minns att min pappa brukade koka potatis och lök i mjölk när han skulle göra potatisgratängen lite smalare. när det var kokt hällde han över allt i en ugnsform och hade väl smort den innan och så klickade han lite smör eller marg över
Den var god men jag uteslöt vitlök och använde soyamjölk, blev helt ok. Nästa gång kommer jag att minska på ingredienserna så det passar bättre till äggstanningen, tyckte det blev lite för torrt med så lite äggstanning till så mycket ingredienser.