Biff- och pastalåda

Serverar: 4 portioner

En allt-i-ett gratäng med äggstanning, lövbiff och smakrika korvar i en trevlig blandning.

Ingredienser

  • 400 g glutenfri pasta
  • Olja
  • 400 g lövbiff
  • 3 st kryddstarka valfria korvar, glutenfria
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Paprikapulver
  • 2 msk smör
  • 1 st gul lök
  • 150 g skogschampinjoner
  • 8 st halverade körsbärstomater
  • 2 msk finhackade valfria örter
  • 3 msk tomatpuré
  • Äggstanning
  • 4 st ägg
  • 3 dl mjölk eller grädde
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Garnering
  • Timjan
  • Servering
  • Eventuellt sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader och koka pastan. Häll lite olja över de när du hällt av vattnet så att det inte klibbar. Blanda.
    2. Strimla köttet och slanta korvarna. Salta och peppra köttet. Strö över paprikapulver och stek köttet och korven i smör. Ta av från plattan. Skala och finhacka löken. Ansa och halvera svampen. Fräs lök och camp blankt och smidigt i smöret. Tillsätt lövbiff, korv, tomater och tomatpuré. Tillsätt pasta, örter och blanda om. Fördela blandningen i en smord eldfast form.
    3. Vispa samman ägg, mjölk/grädde, salt och peppar. Häll äggstanningen över kött- och svampröran. Gratinera i ugnens mitt i ca 30 minuter. Täck med folie om det behövs.
    4. Garnera med timjan och servera eventuellt med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben