Biffmacka med senapsbearnaise och sallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Enkelt och gott till fredagkvällen.

Ingredienser

  • 4 skivor rostbiff eller utskuren biff
  • Salt
  • Peppar
  • 1 stor skivad rödlök
  • Rapsolja till stekning
  • 1 nypa socker
  • 4 ciabatta, gärna med olivsmak
  • Ev. smör
  • 4 tomater
  • Rucolasallad
  • 4 msk färdigköpt bearnaise
  • 1 msk dijonsenap
  • Instruktioner

    1. Skär löken i strimlor och stek i olja; strö lite socker över så att löken blir karamelliserad.
    2. Salta och peppra köttet och stek det 3-4 minuter/sida. Dela brödet och stek det gyllenbrunt på snittsidorna, gärna i smör.
    3. Dela en tomat och gnid in tomatköttet över de nystekta bröden. Lägg på rucolasallad och resten av tomaterna i skivor. Skär de nystekta biffarna i skivor, lägg ovanpå, toppa med löken och bearnaisen blandad med dijonsenap. Lägg på brödlocket och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben