Biffspett med gurksalsa och bakpotatis med örtsås

Serverar: 4 portioner

Den fräscha gurksalsan är ett gott tillbehör till grillspetten. Potatisen hinner bli klara i ugnen medan du förbereder resten.

Ingredienser

  • 4 stora bakpotatisar
  • 4 utskurna biffar, á 150 g
  • 2 rödlökar
  • 1 zucchini
  • Grillspett
  • Lite olja till pensling
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Gurksalsa
  • ½ gurka
  • 2 salladslökar
  • 2 stjälkar selleri
  • ½ dl finhackad koriander
  • Saften av 1 lime
  • 1 msk olivolja
  • Örtsås
  • 2 dl grekisk yoghurt, 6%
  • 1 dl finhackade örter, t ex persilja, dill och dragon
  • 1-2 tsk pressad citron
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Blötlägg spetten om de är av trä eller bambu.
    2. Tvätta potatisarna väl och skär ett kryss i toppen och ställ dem på ugnsgallret i mitten av ugnen. Baka dem i ca 1 timme, känn efter med en sticka att de är färdiga.
    3. Skär biffarna i stora tärningar. Skär löken i klyftor och zucchinin i 3 cm tjocka skivor. Trä upp alltsammans på spetten och pensla med olja.
    4. Gurksalsa: Halvera gurkan på längden och ta bort kärnorna med en liten tesked. Skär gurkan, salladslöken och stjälksellerin i pyttesmå tärningar, ½x½ cm. Blanda med finhackad koriander, limesaft och olja. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
    5. Örtsås: Rör samman yoghurt och örter. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
    6. Salta och peppra spetten runt om och grilla dem ca 2 minuter på båda sidor. Kontrollera att de är genomgrillade.
    7. Servera spetten med tillbehören.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben