Biffspett med ingefära, vitlök och chili

Serverar: 4 portioner

En av huvudsmaksättarna i denna rätt är en mörk soja från Indonesien - ketjap manis. Titta på den orientaliska hyllan i din affär så finns den säkert där. Den här rätten är också perfekt att ha på ett buffébord.

Ingredienser

  • 600-700 g entrecote eller lövbiff
  • Ca 15 träspett
  • Olivolja till stekning
  • Ca 5 cm färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ röd chili
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk neutral olja
  • 1 dl söt mörk soja, t.ex. ketjap manis
  • Instruktioner

    1. Skär köttet på längden i ca 3 cm breda strimlor.
    2. Riv ingefära och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Blanda ihop ingredienserna till marinaden i en bunke. Lägg i köttet och låt det stå i kylskåp i minst 15 minuter, men gärna längre.
    3. Vecka och trä upp en strimla på varje träspett. Stek spetten i olivolja i en het panna tills köttet känns färdigt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben