En av huvudsmaksättarna i denna rätt är en mörk soja från Indonesien - ketjap manis. Titta på den orientaliska hyllan i din affär så finns den säkert där. Den här rätten är också perfekt att ha på ett buffébord.
Ingredienser
600-700 g entrecote eller lövbiff
Ca 15 träspett
Olivolja till stekning
Ca 5 cm färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
½ röd chili
2 tsk sesamolja
2 msk neutral olja
1 dl söt mörk soja, t.ex. ketjap manis
Instruktioner
Skär köttet på längden i ca 3 cm breda strimlor.
Riv ingefära och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
Blanda ihop ingredienserna till marinaden i en bunke. Lägg i köttet och låt det stå i kylskåp i minst 15 minuter, men gärna längre.
Vecka och trä upp en strimla på varje träspett. Stek spetten i olivolja i en het panna tills köttet känns färdigt.