Biffstroganoff à la Jamie Oliver

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Ett gott recept skapat av den engelske kocken Jamie Oliver

Ingredienser

  • 500 g lövbiff eller biff i skivor
  • 1 tsk paprikapulver
  • rivet skal av 1 citron
  • 1-2 tsk salt
  • 1-2 krm svartpeppar
  • 1 rödlök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • olivolja till stekning
  • 2 nävar blandsvamp, rensad och grovhackad
  • en klick smör
  • ett litet glas konjak eller vin
  • ½ dl gräddfil
  • 2-3 kvistar bladpersilja, plockade och hackade blad
  • Instruktioner

    Lägg köttet mellan två bitar plastfolie och banka ut det med en brödkavel så att det blir ½ cm tjockt, om du använder biff. Lövbiff behöver inte bankas ut. Skär köttet i fingerbreda strimlor. Blanda paprikapulver, citronskal, salt och peppar och pudra blandningen över köttet. Lägg i ytterst lite smör i en stekpanna och stek lök och vitlök mjuka på lite lägre värme än medelvärme. Öka värmen och tillsätt svamp och ytterligare en liten klick smör. stek tills svampen är gyllenbrun, ta upp och ställ åt sidan. Torka ur stekpannan med ett hushållspapper och häll i lite olivolja. Stek köttet i ca 2 min under omrörning, tills det är brynt men fortfarande lite rosa inuti för biff, genomstekt för lövbiff. Rör ner svamp- och lökblandningen, tillsätt konjaken eller vinet och låt det koka in nästan helt, i ca 1 min. Ta av pannan från värmen och rör ner gräddfil och persilja. Servera gärna med ris, saltgurka och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben