Biffwok med ananas

Serverar: 2 portioner

Wok med exotiska inslag.

Ingredienser

  • 250 g magert nötkött
  • 1 1/2 msk ljus soja
  • 1/2 msk risvinäger
  • 1/2 msk farinsocker
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 tsk olja
  • 4 dl wokgrönsaker
  • 2 ananasringar
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl ris
  • ruccola
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Koka riset.
    2. Skär köttet i tunna strimlor. Blanda med soja, vinäger, farinsocker och peppar. Marinera ca 15 minuter.
    3. Rosta sesamfröna i en torr het stekpanna tills de fått fin färg.
    4. Stek köttet i oljan på hög värme till det fått fin färg. Salta & peppra.
    5. Tillsätt grönsakerna, låt fräsa med.
    6. Tillsätt buljong, blanda i ananasbitar. Låt puttra ytterligare några minuter.
    7. Blanda ner ruccola och strö över sesamfröna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben