Biosupé på franska

Serverar: 8 portioner

Tid: 40 minuter

Passar som supe´efter bio eller som fredagsgott. Gjorde det här ofta förr, tänker göra den nu på fredag igen.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 msk senap
  • 1 msk tomatketchup
  • 1 1/2 dl riven ost
  • 1/2 dl grädde
  • 1/2 dl finklippt persilja
  • 1 skivad formfranska
  • 8 tjocka skivor rökt skinka
  • 2 tomater i skivor
  • Instruktioner

    1. 1. Rör smöret smidigt och blanda det med senap, ketchup, ost, grädde och persilja. 2. Bred 3/4 av kryddsmöret på brödskivorna och lägg ihop dem två och två med en skinkskiva och en tomatskiva emellan. 3. Ställ dubbelsmörgåsarna tätt på högkant i en snäv form av folie och bred det resterande kryddsmöret över. 4. Grädda brödet frasigt i 225* ca 15 min.
    2. Servera med grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    mattjejen 3 oktober 2009

    Kul att se de här receptet =))) Det här åt vi ofta till helgerna när jag va liten... Det e ju bara sååå gott!!! Kke gör det här ikväll. Du får en 5a av mig.

    anders58 3 juli 2012

    Hej! Hur fungerar det där med folien? Ska mackorna vara i folien?

    Tiadina 24 januari 2014

    Folien ska bara vara runt som ett stöd, inte uppepå

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben