Det här gör jag när jag vill göra det lätt för mig i köket.
Sköter sig självt i ugnen.
Ingredienser
1 fläskytterfilé
2 dl crème fraiche
3 dl matlagningsgrädde
½ dl soja
1 ½ msk sweet chilisås eller 2 tsk sambal oelek
Instruktioner
ugn 175 grader , 60-90 minuter.
Skär ytterfilèn i ganska tjocka skivor. Lägg ut dom i en långpanna som passar till ugnen. Blanda övriga ingredienser och häll dom över filèskivorna.
Ställ in i 175 graders ugnsvärme i en till en och en halv timme.
Har du glömt att skriva sambal oelek för det finns inte med i receptet?
Okänd27 januari 2010
Om du läst receptet noga så ser du att sambal oelek är utbytt mot sweet chilsås. Många tycker sambal är starkt inkl. mig.
Du kunde ju skrivit ett privat medelande. eller var du ute efter att kritisera bara.
prova receptet först innan du kommenterar, tack.
eskalera31 januari 2010
Kommentar till frågan angående att sambal oelek inte står med i receptet: Det står ingenstans att det är utbytt, kunde lika gärna varit glömt (att man ska ha både sweet chilisås och sambal oelek el. dyl.). Jag reagerade också på det även om jag misstänkte att det var utbytt. Låter gott hursomhelst.
Okänd4 februari 2010
Receptet är korrigerat nu :)
miasvante5 mars 2010
Hur gott som helst!! Har gjort detta med vanliga kotetter förut, men tycker det blev än bättre med ytterfilé. tack för ett enkelt och toppenbra recept!!
Okänd5 mars 2010
Tack för din kommentar. Jag har också gjort receptet med vanliga kotletter men tycker som du att det blev bättre med fläskytterfilé, undras hur det blir med nötytterfilé.,.
The_mama97mia28 mars 2010
Det här blir det ikväll, jag har andra varianter på receptet , dom är snarlika, ville bara tala om att det går alldeles UTMÄRKT att göra på nötkött, jag har gjort på vilt, på utskuren biff, på hjortstek... Det blir så mört o gott!
Detta kammar alltid hem en femma hos både mig och barnen.
boz196528 mars 2010
Tänkte testa detta på kycklingfilé. Det blir säkert bra.
Philip-W8 november 2010
Bytte ut potatis mot ris och det blev superbt. :)
Heisjo9 mars 2011
Det blev gott, men jag använde både sweet chilisås och sambal oelek för att få lite sting på såsen:-)
Cassiopeya17 december 2011
Mums! Hade dock ingen creme fraiche hemma, så jag använde kesella istället, tror det hade blivit krämigare med cf, men ibland får man ta det som finns i skåpen ;) Gott var det i alla fall, mkt uppskattat. Hade högre ungstemp så det gick lite fortare, ca 45 min.
Cassiopeya28 januari 2014
Blev sugen på dessa i helgen. Gjorde liten variant dock och tillsatta mango chutney, samt tog lite mindre soja. Nästa gång tar jag även mindre sambal oelek så det blir lite mer barnvänligt :)
Har du glömt att skriva sambal oelek för det finns inte med i receptet?
Om du läst receptet noga så ser du att sambal oelek är utbytt mot sweet chilsås. Många tycker sambal är starkt inkl. mig. Du kunde ju skrivit ett privat medelande. eller var du ute efter att kritisera bara. prova receptet först innan du kommenterar, tack.
Kommentar till frågan angående att sambal oelek inte står med i receptet: Det står ingenstans att det är utbytt, kunde lika gärna varit glömt (att man ska ha både sweet chilisås och sambal oelek el. dyl.). Jag reagerade också på det även om jag misstänkte att det var utbytt. Låter gott hursomhelst.
Receptet är korrigerat nu :)
Hur gott som helst!! Har gjort detta med vanliga kotetter förut, men tycker det blev än bättre med ytterfilé. tack för ett enkelt och toppenbra recept!!
Tack för din kommentar. Jag har också gjort receptet med vanliga kotletter men tycker som du att det blev bättre med fläskytterfilé, undras hur det blir med nötytterfilé.,.
Det här blir det ikväll, jag har andra varianter på receptet , dom är snarlika, ville bara tala om att det går alldeles UTMÄRKT att göra på nötkött, jag har gjort på vilt, på utskuren biff, på hjortstek... Det blir så mört o gott! Detta kammar alltid hem en femma hos både mig och barnen.
Tänkte testa detta på kycklingfilé. Det blir säkert bra.
Bytte ut potatis mot ris och det blev superbt. :)
Det blev gott, men jag använde både sweet chilisås och sambal oelek för att få lite sting på såsen:-)
Mums! Hade dock ingen creme fraiche hemma, så jag använde kesella istället, tror det hade blivit krämigare med cf, men ibland får man ta det som finns i skåpen ;) Gott var det i alla fall, mkt uppskattat. Hade högre ungstemp så det gick lite fortare, ca 45 min.
Blev sugen på dessa i helgen. Gjorde liten variant dock och tillsatta mango chutney, samt tog lite mindre soja. Nästa gång tar jag även mindre sambal oelek så det blir lite mer barnvänligt :)