Jättegoda biffar/köttbullar i jumbostorlek:) Enkla att göra och lite variation istället för de gamla vanliga biffarna/köttbullarna.
Ingredienser
Ca 600 g nötfärs
2 ägg
2 msk sambal oelek
1 finhackad gul lök
Ca 50 g finhackade champinjoner
Salt
Pepparmix
Paprikapulver
Vitpeppar
Kajennpeppar
Chilipulver
Margarin
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Finhacka svampen och löken. Lägg det i en skål, lägg i färsen och blanda noga. I med äggen, sambal oleken och kryddorna och blanda lite mer.
Jag brukar blanda smeten lite extra eftersom jag inte har i ströbröd. De håller ihop lite bättre då och det är viktigt eftersom jag har i lök och svamp i bitar.
Smält margarin i en stekpanna och rulla stora bollar som du lägger i. Stek varje biff lite så de får lite färg och håller formen någorlunda. Sen lägger du alla biffar i en långpanna och stoppar in i ugnen. Låt de vara där mellan 10-20 minuter, beroende på hur stora du gjort dem.
När de är klara så serverar du dem som du vill, men jag brukar lägga dem i pastasåsen jag brukar göra och servera med pasta till, mmm. Eller så kan jag lägga dem i en tortilla med lite annat gott, inte alls dumt.