Smulans sambal biffar

Serverar: 14 portioner

Tid: 40 minuter

Jättegoda biffar/köttbullar i jumbostorlek:) Enkla att göra och lite variation istället för de gamla vanliga biffarna/köttbullarna.

Ingredienser

  • Ca 600 g nötfärs
  • 2 ägg
  • 2 msk sambal oelek
  • 1 finhackad gul lök
  • Ca 50 g finhackade champinjoner
  • Salt
  • Pepparmix
  • Paprikapulver
  • Vitpeppar
  • Kajennpeppar
  • Chilipulver
  • Margarin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Finhacka svampen och löken. Lägg det i en skål, lägg i färsen och blanda noga. I med äggen, sambal oleken och kryddorna och blanda lite mer.
    3. Jag brukar blanda smeten lite extra eftersom jag inte har i ströbröd. De håller ihop lite bättre då och det är viktigt eftersom jag har i lök och svamp i bitar.
    4. Smält margarin i en stekpanna och rulla stora bollar som du lägger i. Stek varje biff lite så de får lite färg och håller formen någorlunda. Sen lägger du alla biffar i en långpanna och stoppar in i ugnen. Låt de vara där mellan 10-20 minuter, beroende på hur stora du gjort dem.
    5. När de är klara så serverar du dem som du vill, men jag brukar lägga dem i pastasåsen jag brukar göra och servera med pasta till, mmm. Eller så kan jag lägga dem i en tortilla med lite annat gott, inte alls dumt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben