Biskopsqvarns kaka i långpanna

Snabb kaka som räcker till många

Ingredienser

  • 200gr smör/margarin
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • Lite salt
  • drygt 8 dl mjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2,5 dl mjölk
  • Garnering
  • 150gr smör /margarin
  • 1,5 dl socker
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 100 gr hackade mandlar / nötter
  • Instruktioner

    1. Rör smör o socker pösigt, tillsätt ett ägg i taget . Blanda alla torra ingredienser rör ner dem växelvis med mjölken i äggsmeten.
    2. Smörj en ugnspanna ,bred ut smeten. Lägg klickar av den ihop blandade garnityren över hela smeten .
    3. Grädda kakan i medelvarm ugn ca: 225 grader i ca 30 min eller tills den fått vacker gyllenbrun färg -
    4. Låt kakan svalna, skär den sedan i bitar . Blir bara godare efter någon dag men har en slukande åtgång ljummen .

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14

    Kommentarer (2)

    Bappi 29 mars 2008

    Så vacker och så läcker, den bara faller sönder i munnen. Klickade ut fyllningen med små teskedar och det blev så bra och jämnt. Detta kommer att bli en kär gäst hos mig och min frys.

    Lexy85 6 juli 2008

    MUMMA!!!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben