Bittans goda rabarberpaj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

En enkel och god paj.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 msk socker
  • 100 g smält smör
  • Fyllning
  • 500 g skivade rabarber
  • 1 dl socker
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk kardemumma
  • 1 msk vetemjöl eller maizena
  • 2 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Blanda till en smulig deg. Tryck ut den i en pajform. Ställ i kylen medan du gör fyllningen. Sätt ugnen på 175º.
    2. Till fyllningen: Blanda skivade rabarber, socker, kanel och kardemumma. Sprid ut fyllningen i pajskalet och ställ in det i ugnen i ca 10 minuter.
    3. Ta ut pajen, häll på grädden och grädda ytterligare i ca 20 minuter.
    4. Serveras med vispad grädde, vaniljsås eller glass.
    5. Lycka till!!!!

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben