Bittans goda rabarberpaj
Serverar:
4-6 portioner
Tid:
30 minuter
En enkel och god paj.
Ingredienser
Pajdeg
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
2 msk socker
100 g smält smör
Fyllning
500 g skivade rabarber
1 dl socker
1 tsk kanel
2 tsk kardemumma
1 msk vetemjöl eller maizena
2 dl grädde
Instruktioner
Blanda till en smulig deg. Tryck ut den i en pajform. Ställ i kylen medan du gör fyllningen. Sätt ugnen på 175º.
Till fyllningen: Blanda skivade rabarber, socker, kanel och kardemumma. Sprid ut fyllningen i pajskalet och ställ in det i ugnen i ca 10 minuter.
Ta ut pajen, häll på grädden och grädda ytterligare i ca 20 minuter.
Serveras med vispad grädde, vaniljsås eller glass.
Lycka till!!!!
Liknande recept
Vivis rabarberpaj
4.5
10
Rabarberpaj med krämig fyllning
4.4
6-8
10
Enkel rabarberpaj
3.8
30 min
6
3
Vårens rabarberpaj
4.5
1 h 30 min
8
1
Frasig rabarberpaj eller äppelkaka
4.8
4
7
Kickis knäckiga rabarberpaj
4.6
30 min
6
66
Rabarberpaj
4.8
6-8
8
Rabarberpaj
4.7
6
15
Jordgubb/rabarberpaj.
3
4
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!