Björnar's oksehalegryte

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 15 minuter

Oksehalegryte betyder Oxsvansgryta, men smakar betydligt bättre än det kanske låter. Kan förberedas i god tid, har kort tillagningstid och smakar, som de flesta andra grytor, bättre dagen efter. Passar fint att göra som storkok och frysa in. I Norge användes 'Sæterrømme' som blir detsamma som créme fraiche. För en kalorisnålare rätt kan man använda créme fraiche med lägre fetthalt som är kokbar, men lägre än 10% vet jag inte om det blir så bra.

Ingredienser

  • 500-600 g nötfärs
  • 400 g färska champinjoner i skivor
  • 2 st Campbell's Oxsvanssoppa à 295 g
  • 3-4 dl crème fraiche
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Stek nötfärs och champinjoner i omgångar och ha allt i en gryta.
    2. Häll på Campbell's Oxsvanssoppa och crème fraiche. Låt allt puttra ihop i ca 10 min. Smaka av med peppar.
    3. Serveras varm med kokt ris, gärna jasminris, och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    annaskaugen 14 augusti 2011

    Smakar också lika bra om man byter ut nötfärsen och champinjonerna mot viltfärs och vanliga gula kantareller eller trattkantareller.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben