Fru Björns kyckling

Serverar: 4 portioner

Varför inte prova detta, inte dumt alls.

Ingredienser

  • 1 färsk eller djupfryst broiler
  • 3 hönsbuljongtärningar
  • 3 kryddnejlikor
  • 3 kryddpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • 3 tomater i klyftor
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 burk konserverade champinjoner eller motsvarande mängd färska
  • 1 gul lök skuren i smala klyftor
  • Instruktioner

    1. Dela broilern och bryn bitarna i smör. Salta och peppra. Lägg i lök, tomater och kryddor. Blanda tomatpurén i buljongen och häll över den. Låt rätten sjuda på svag värme ca 15 minuter. Red eventuellt av såsen med maizenaredning.
    2. Servera med ris eller potatis och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben