Björns korvgratäng.

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En god vardagsrätt.

Ingredienser

  • 10 kokta potatisar
  • 400 - 500 g falukorv
  • 1 dl finhackad persilja
  • 3-4 gula lökar
  • 25 g smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 0.75 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk senap
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och koka potatisarna. Skala och hacka lökarna till såsen och fräs dem mjuka i fettet i en kastrull. Strö över mjölet, rör om och späd med mjölken. Låt såsen koka i 5 min. Smaka av med salt, peppar och senapen. Skiva potatisen och korven. Varva potatis, korv och persilja i en smord ugnsform. Häll såsen över. Strö på osten. Gratinera i mitten av ugnen tills osten fått fin färg, 15- 20 min.
    2. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben