Korvgratäng med svampstuvning

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Enkel och god vardagsrätt

Ingredienser

  • Kokt ris för 4 personer
  • 400 g falukorv
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 2 msk margarin
  • 1 burk 400 g champinjoner
  • 2 dl mjölk
  • 1-2 msk vetemjöl
  • Salt
  • Peppar
  • Riven ost
  • Senap
  • Ketchup
  • Instruktioner

    Koka riset tillsammans med grovrivna morötter och när det är klart så häll det i en gratängform. Stek sedan lök och korv och lägg det ovanpå riset. Lägg margarinet i en kastrull, tillsätt vetemjölet och vispa tills det blir tjockt. Häll på svampspadet och vispa och sedan mjölken tills du har en lagomt tjock stuvning. Krydda samt lägg i svampen i bitar. Häll stuvningen över korven och slå till sist riven ost överst. In i ugn 175-200º tills osten smält och fått en mörkare nyans. Servera med senap och ketchup och en grönsallad.

    Liknande recept

    5
    20 min
    3-4
    2

    Kommentarer (2)

    annica_johansson 28 augusti 2009

    En enkel rätt men ändå festlig. Låter mycket gott,jag är "korvoman" Mvh Annica

    Lena 28 september 2009

    Hej Mellanbellan!! Det var helt under bar korv rätt denna kommer vi göra fler gånger.. Det ända var att jag skulle vilja ha haft mer såsigt så det kommer jag göra nästa gång.. Den får en fyra av oss i resele. Hoppas att ni har det bra annars.. Själv så tror jag att ja bor bakom ratten hahaha. Kramar Lena Nordlander

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben