Björnbärskaka med lime

Serverar: 8-10 portioner

Underbart knaperseg kaka som kan varieras med olika bär. Min egen favoritvariant är hallon och blåbär.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 ägg, små
  • 3 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 lime, rivet skal
  • 100-150 g björnbär, färska eller frysta
  • Instruktioner

    1. Kör smör, ägg och socker poröst i matberedare. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och tillsätt det tillsammans med limeskalet. Kör snabbt ihop till en smet. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. Strö bär över och grädda i 150 grader ca 1 timme (kanske något längre). Kakan ska vara lite kladdig men inte rinnig.
    2. Servera avsvalnad, gärna med vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben