Björnbärskaka med gräddfyllning

Serverar: 8-10 portioner

Lite lyxigt god

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 ägg
  • 2 dl mjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 1 liter björnbär
  • 1 msk potatismjöl
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl creme fraiche
  • 1/2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form på ca 25 cm i dm. Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt ägget och rör smeten slät. Sikta ner de torra ingredienserna och rör samman till en slät konsistens. Tryck ut degen jämnt i pajformen. Lägg björnbären i en påse med potatismjöl, skaka lätt om. Häll ut det i botten på formen. Vispa äggen lätt och rör ner de övriga ingredienserna till en slät smet. Häll smeten över bären. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 min.
    2. Servera med vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben