Kokostårta

Serverar: 8-10 portioner

En riktig drömtårta som smakar underbart!

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 2½ dl socker
  • 1½ dl kokosmjölk
  • 2 äggulor
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 äggvitor
  • matfett till formen
  • ströbröd
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Glasyr
  • 2 äggvitor
  • 1 dl socker
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl sirap
  • Garnering
  • 100 g kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker mjukt. Tillsätt kokosmjölken. Vispa äggulorna med vaniljsockret. Blanda ihop med smörblandningen, tillsätt vetemjöl och bakpulver. Vispa äggvitorna hårda, blanda ner dem försiktigt i smeten. Smöra och bröa en hjärtformad bakform och häll i smeten. Grädda kakan i 175º ca 30 minuter. Låt kakan svalna.
    2. Fyllning: Vispa grädde, socker och vaniljsocker.
    3. Glasyr: Vispa äggvitorna till skum, blanda försiktigt ner sockret och därefter salt, vaniljsocker och sirap. Fortsätt vispa tills vitan är hård.
    4. När kakan svalnat dela den i två delar. Lägg gräddfyllningen mellan bottnarna. Bred glasyren ovanpå och på sidorna, strö över kokos.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben