Kokostårta

God och fin liten tårta.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 dl Blue Dragon kokosmjölk 400 ml
  • 2 msk apelsinjuice, koncentrerad
  • 75g flytande margarin
  • Till glasyr
  • 150g mascarpone eller philadelphiaost
  • 1 liten citron, skal och saft
  • 250 g florsocker
  • 2 msk smör, osaltat
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda samman alla torra ingredienser i en skål. Rör ner kokosmjölk, juice och margarin i äggfluffet. Tillsätt även de torra ingredienserna och vispa till en klumpfri smet. Häll smeten i en väl smord och bröad form med löstagbara kanter. Grädda i 170 grader, ca. 30 minuter.
    3. Vispa ost och smör mjukt. Tillsätt florsocker och rör till en mjuk och slät kräm, avsluta med citron. Smaka av med ytterligare citron och florsocker. Bred glasyren över den avsvalnade kakan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben