Kokostårta

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme

Glutenfri tårta

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 1 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 msk kakao
  • 1 ½ dl maizenamjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 2 dl tjock vaniljkräm
  • ½ dl kokosflingor
  • Garnering
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ dl kokosflingor
  • 1 dl chokladmousse eller chokladsås
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör ned i smeten. Grädda i smord och bröad, rund, vid form i 200 graders ungsvärme i ca 30 min. Skjälp upp tårtbotten på ett fat när den svalnat. Tillred en tjock vaniljkräm som får kallna om den är varm. Strö kokosflingor över chokladbotten och bred sedan ut vaniljkrämen. Vispa grädden och täck hela tårtan. Rör ihop chokladmoussen med lite mindre mjölk än vad som anges. Spritsa ut mousse eller chokladsås ovanpå grädden i önskat mönster. Strö till sist över resterande kokosflingor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben