Kokostårta

Serverar: 12 portioner

Underbar...

Ingredienser

  • Mördegsbotten
  • 2½ dl vetemjöl
  • ½ dl socker
  • 125 g smör
  • Fyllning
  • 1 dl hallonsylt
  • 50 g smör
  • 1 ägg
  • 1 dl socker
  • 3 dl kokosflingor
  • Servering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Hacka samman alla ingredienser till smördegen och tryck ut den i en form med löstagbar botten, ca: 24 cm. Ställ kallt i ca: 1 timma.
    2. Sätt ugnen på 175 grader. Bred ut sylten i botten på mördegsskalet. Smält smöret och låt svalna.
    3. Vispa upp ägg och socker lätt. Tillsätt kokosflingor och smör och rör ihop till en smet. Bred ut smeten jämnt i formen.
    4. Grädda tårtan i nedre delen av ugnen i 40 minuter. Låt kallna innan du lossar den från formen, sikta över lite florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben