Kokostårta
Serverar:
12 portioner
Underbar...
Ingredienser
Mördegsbotten
2½ dl vetemjöl
½ dl socker
125 g smör
Fyllning
1 dl hallonsylt
50 g smör
1 ägg
1 dl socker
3 dl kokosflingor
Servering
Florsocker
Instruktioner
Hacka samman alla ingredienser till smördegen och tryck ut den i en form med löstagbar botten, ca: 24 cm. Ställ kallt i ca: 1 timma.
Sätt ugnen på 175 grader. Bred ut sylten i botten på mördegsskalet. Smält smöret och låt svalna.
Vispa upp ägg och socker lätt. Tillsätt kokosflingor och smör och rör ihop till en smet. Bred ut smeten jämnt i formen.
Grädda tårtan i nedre delen av ugnen i 40 minuter. Låt kallna innan du lossar den från formen, sikta över lite florsocker.
Liknande recept
Västindisk kokostårta
5
8
Kokostårta
4.5
8-10
Kokostårta
Fruntimmersveckan, Johanna – Mjölkchoklad- och kokostårta
12
Choklad och kokostårta
3
1
Kokostårta utan ägg
8-10
Kokostårta
1 h
8-10
Kokostårta med vit choklad
8
Kokostårta
6
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!