5 msk kokosgrädde (det översta tjocka på kokosmjölken)
280 g florsocker
5 msk ananassylt
Rostade kokosflingor till dekoration
Instruktioner
Smöra en rund form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter och klä botten med ett bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 180 grader
Lägg 175 g av smöret i en skål tillsammans med socker, ägg, vetemjöl, bakpulver och muskot. Rör kraftigt till en slät smet och rör därefter ner kokosflingor och 2 msk av kokosgrädden.
Fördela smeten i formen och grädda kakan i 25 min eller tills provstickan känns torr. Låt kakan svalna i 5 min i formen innan du stjälper upp den på galler och drar bort bakblåtspappret. Låt kakan kallna under handuk
Sikta ner florsockret i en skål tillsammans med resten av smöret och kokosgrädden. Rör ihop till en slät kräm.
Dela kakan i två delar. Bred på ananassylt på en botten och bred sedan knappt hälften av smörkrämen ovanpå. Lägg den andra botten ovanpå. Bred på det sista av smörkrämen.
Rosta kokosen i en torr stekpanna. Rör om hela tiden tills kokosen är gyllenbrun.
Låt det kallna och strö den sedan över kakan