Västindisk kokostårta

Serverar: 8 portioner

Läcker, exotisk och annorlunda..

Ingredienser

  • 280 g smör (rumsvarmt)
  • 175 g råsocker
  • 3 ägg
  • 175 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk nyriven muskot
  • 55 g kokos
  • 5 msk kokosgrädde (det översta tjocka på kokosmjölken)
  • 280 g florsocker
  • 5 msk ananassylt
  • Rostade kokosflingor till dekoration
  • Instruktioner

    1. Smöra en rund form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter och klä botten med ett bakplåtspapper. Sätt ugnen på 180 grader
    2. Lägg 175 g av smöret i en skål tillsammans med socker, ägg, vetemjöl, bakpulver och muskot. Rör kraftigt till en slät smet och rör därefter ner kokosflingor och 2 msk av kokosgrädden.
    3. Fördela smeten i formen och grädda kakan i 25 min eller tills provstickan känns torr. Låt kakan svalna i 5 min i formen innan du stjälper upp den på galler och drar bort bakblåtspappret. Låt kakan kallna under handuk
    4. Sikta ner florsockret i en skål tillsammans med resten av smöret och kokosgrädden. Rör ihop till en slät kräm. Dela kakan i två delar. Bred på ananassylt på en botten och bred sedan knappt hälften av smörkrämen ovanpå. Lägg den andra botten ovanpå. Bred på det sista av smörkrämen.
    5. Rosta kokosen i en torr stekpanna. Rör om hela tiden tills kokosen är gyllenbrun. Låt det kallna och strö den sedan över kakan

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben