Västindisk " curry" med russinris

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Festlig

Ingredienser

  • 1 äpple
  • 1 gul lök
  • 2 msk olja
  • 400 g strimlat mört kött
  • (valfritt lamm, nöt, fläsk)
  • 1-2 msk curry
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk kardemumma
  • 1 liten burk ananas i bitar
  • 3 dl köttbuljong
  • 3 msk ananasspad
  • 2 1/2 dl creme fraiche
  • 2 msk hot chilisås
  • 1 tsk salt
  • Russinris
  • 4 portioner ris
  • 1 apelsin
  • 3 msk russin
  • Instruktioner

    1. Koka 4 portioner ris tillsammans med strimlat skal av en tvättad apelsin och 3 msk russin. Riset, se kokanvisning på förpackningen.
    2. Skala äpplet och löken och skär dem i små tärningar. Hetta upp oljan i en panna och fräs köttet tillsammans med curry och kanel, kardemumma och ananas tills allt fått lite färg. Slå på ananasspad, buljong, creme fraiche, och chilisås och låt allt puttra i 15 minuter. Smaka av med salt och servera med russinriset

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben