Nektarin- och björnbärskaka med pinjenötter

Serverar: 8-10 portioner

Visst ser den god ut!

Ingredienser

  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 125 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 nektariner, urkärnade och i tunna skivor
  • 100 g björnbär, ca
  • 0,5-1 dl pinjenötter
  • Extra björnbär
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Ugnstemperatur 175 - 150º.
    2. Rör socker, vaniljsocker och fett poröst i en skål. Blanda i ett ägg i taget och rör ner mjölet blandat med bakpulvret.
    3. Bred ut smeten, som blir ganska fast, i en smord och bröad bakform gärna med löstagbar botten (ca 24 cm i diameter) eller i 8 portionsformar. Lägg på nektariner, bär och nötter.
    4. Grädda i 175°; den stora formen i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter. Portionsformarna i mitten i 35-40 minuter. Sänk temperaturen till 150° efter halva tiden.
    5. Garnera eventuellt med extra björnbär och pudra över lite florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben