Björnbär, hallon eller blåbär - fyll kakan med de bär du har!
Ingredienser
175 g smör
2 ägg
2 ½ dl strösocker
½ citron, pressad saft
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 dl björnbär
1 msk gelésocker multi
Instruktioner
Låt smöret smälta och svalna. Sätt ugnen på 175°.
Vispa ägg och socker poröst och rör ner smör och citronsaft. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form, gärna med löstagbar kant ca 23 cm i diameter. Fördela björnbären över kakan och strö över gelésocker (som drar åt sig lite vätska från bären). Grädda i ugnen 35-40 minuter.
Jätte god !! Hade inte gele'socker, så jag tog lite potatismjöl + socker i stället! Tack!