Björnbärskaka

Serverar: 12 portioner

Björnbär, hallon eller blåbär - fyll kakan med de bär du har!

Ingredienser

  • 175 g smör
  • 2 ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • ½ citron, pressad saft
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl björnbär
  • 1 msk gelésocker multi
  • Instruktioner

    1. Låt smöret smälta och svalna. Sätt ugnen på 175°.
    2. Vispa ägg och socker poröst och rör ner smör och citronsaft. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i smeten.
    3. Häll smeten i en smord och bröad form, gärna med löstagbar kant ca 23 cm i diameter. Fördela björnbären över kakan och strö över gelésocker (som drar åt sig lite vätska från bären). Grädda i ugnen 35-40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mammakavat 2 oktober 2008

    Jätte god !! Hade inte gele'socker, så jag tog lite potatismjöl + socker i stället! Tack!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben