Amerikansk björnbärskaka

Serverar: 6-8 portioner

Knaprig kaka med saftiga härliga björnbär.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 ½ dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smält smör
  • 5 dl färska björnbär
  • 2 msk socker
  • 2 msk potatismjöl
  • Tillbehör
  • Vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Vispa ägget pösigt. Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i ägget. Vänd ner det smälta smöret. Skrapa ner smeten i en smord, mjölad form med löstagbar kant. Vänd bären med socker och potatismjöl och lägg det ovanpå smeten.
    2. Grädda kakan i 180 graders varm ugn i 30-40 minuter. Låt svalna. Servera kakan med en klick vaniljglass.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben