Bjudpasta med grönkål i krämig gorgonzola- och valnötssås
Serverar: 4 portioner
Servera gärna pastan på varma tallrikar.
Ingredienser
300 g pasta
1 l grönkålsblad (rivna i småbitar eller grovhackade)
2 dl valnötskärnor (ca 100 g)
2 ½ dl matlagningsgrädde
150 g gorgonzola- eller roquefortost
2 krm nymald svartpeppar
Instruktioner
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, låt kål koka med den sista minuten. Låt pasta och kål rinna av i ett durkslag. Häll tillbaka i grytan och låt stå under lock medan såsen tillagas.
Rosta valnötskärnorna under omrörning i en stekpanna 2-3 min.
Häll grädden i en liten kastrull, gärna släpplätt-belagd, och smula i drygt hälften av osten. Sjud såsen under omrörning till krämig konsistens.
Blanda pasta och kål med såsen. Vänd ner de rostade valnötskärnorna.
Servera i varma tallrikar. Toppa med resten av osten delad i små bitar. Mal över rikligt med peppar.