Bjudpasta med grönkål i krämig gorgonzola- och valnötssås

Serverar: 4 portioner

Servera gärna pastan på varma tallrikar.

Ingredienser

  • 300 g pasta
  • 1 l grönkålsblad (rivna i småbitar eller grovhackade)
  • 2 dl valnötskärnor (ca 100 g)
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 150 g gorgonzola- eller roquefortost
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, låt kål koka med den sista minuten. Låt pasta och kål rinna av i ett durkslag. Häll tillbaka i grytan och låt stå under lock medan såsen tillagas.
    2. Rosta valnötskärnorna under omrörning i en stekpanna 2-3 min.
    3. Häll grädden i en liten kastrull, gärna släpplätt-belagd, och smula i drygt hälften av osten. Sjud såsen under omrörning till krämig konsistens.
    4. Blanda pasta och kål med såsen. Vänd ner de rostade valnötskärnorna.
    5. Servera i varma tallrikar. Toppa med resten av osten delad i små bitar. Mal över rikligt med peppar.

    Liknande recept

    4
    10 min
    6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben