Blåbärs- och hallonglass med nötter

Serverar: 4 portioner

En oerhört enkel GI efterrätt gjord på frysta bär och kesella och i botten rostade nötter.

Ingredienser

  • 250 g kesella 10 %
  • 500 g frysta hallon och blåbär
  • 2 tsk fruktsocker
  • 150 g blandade nötter och solrosfrön
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. hacka nötterna och lägg tillsammans med en långpanna. Rosta i ugn till gyllene färg, låt nötterna svalna.
    2. Lägg de frysta bären tillsammans med kesellan i en hög skål och mixa med mixerstav, tillsätt socker och blanda lite till.
    3. Fördela nötterna i fyra glas eller skålar och klicka i glassen. Servera genast eftersom den smälter fortare än vanlig glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben