Blåbärs- och yoghurtpinnar

Serverar: 6-8 portioner

Yoghurtglass med smak av blåbär och vanilj passar perfekt en varm sommardag.

Ingredienser

  • Yoghurtlag
  • ½ vaniljstång
  • 1 dl vatten
  • 3/4 dl socker
  • 1 msk honung
  • 3 dl grekisk yoghurt, 10%
  • 1 dl mjölk
  • Blåbärspuré
  • ½ dl blåbärspuré, mixade blåbär
  • 1 tsk vatten
  • 1 tsk florsocker
  • Instruktioner

    1. Dela vanljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg frön och vaniljstång i en kastrull. Häll på vatten och tillsätt socker och honung. Koka upp och låt lagen kallna.
    2. Ta bort vanilljstången och blanda lagen med yoghurt och mjölk. Rör ihop blåbärspuré, vatten och florsocker. Droppa i blåbärspurén lite ojämnt i formarna. Häll på yoghurtlagen försiktigt så att det inte blandar sig för mycket.
    3. Ställ formarna i frysen ca 1 timme. Sätt försiktigt i pinnar och ställ tillbaka i frysen, gärna över natten. Ta ut formarna ur frysen. spola hastigt i ljummet vatten över dem och lossa glassarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben