Blåbärsbröd med marängtäcke

Serverar: 25 portioner

Tid: 40 minuter

Gott!!

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 ½ dl florsocker
  • 2 äggulor
  • 1 ägg
  • Rivet skal av en halv citron
  • 2 dl blåbär
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • Garnering
  • 2 äggvitor
  • 4 msk strösocker
  • 1 dl strimlad mandel
  • Instruktioner

    Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggulor, ägg, citron, blåbär och mjölet (blandat med bakpulveret). Bred ut smeten på smort och mjölat bakplåtspapper i en långpanna. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa ytterligare någon minut. Bred ut marängsmeten över smeten i långpannan. Strö över mandeln. Grädda i 175* ca 20 minuter eller tills den fått fin färg. Skär kakan i bitar när den kallnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben