Blåbärsgelé

Serverar: 40 portioner

Precis som gelehallon men med blåbär i stället

Ingredienser

  • 4 dl (400 gram) blåbärspuré av färska eller frysta och tinade bär
  • 4 ½ dl (400 gram) strösocker
  • 1 ½ msk pektinpulver
  • ¾ dl (100 gr) flytande glukos eller honung
  • 1 tsk citronsyra
  • Strösocker att vända marmeladen i
  • Instruktioner

    * Klä en form, cirka 20x20 cm, med bakplåtspapper. * Mixa blåbären fint och mät upp dem. Blanda bärpurén med det mesta av sockret i en vid, tjockbottnad kastrull. * Blanda resten av sockret med pektinpulvret och vispa ner detta i kastrullen. Vispa noggrant så att inga klumpar bildas. * Tillsätt glykosen eller honungen och koka upp. * Rör då och då och låt koka tills sockertermometern visar 110 grader. * Ta kastrullen från plattan och rör ner citronsyran upplöst i några droppar vatten. * Häll upp marmeladen i formen och låt stelna i rumstemperatur över natten. * Lossa marmeladen ur formen och skär eller klipp fyrkantiga bitar som vändes i strösocker. * Förvara torrt och svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben