Blåbärstoppad pannacotta med vaniljsmak

Serverar: 4 portioner

En höjdardessert len vaniljpannacotta, toppad med blåbärsgelé och färska bär.

Ingredienser

  • 1 gelantinblad
  • ½ vaniljstång
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche, 34 %
  • 2 msk socker
  • Blåbärsgelé
  • 200 g blåbär
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 dl gelésocker multi
  • Myntablad
  • Instruktioner

    1. Lägg gelantinbladet i kallt vatten för att mjukna, minst 5 minuter.
    2. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg dem i en kastrull med grädden, crème fraichen och sockret,koka upp. Ta kastrullen från värmen.
    3. Krama ur gelantinbladet och lägg ner i grädden. Rör tills det har smält och allt är väl blandat.
    4. Häll i 4 portionsglas och ställ kallt, gärna över natten.
    5. Ta undan 1 dl av blåbären till garnering. Koka upp resten av bären med vattnet,sjud tills de är mjuka och mosiga. Det tar ca 10 minuter. Sila sedan massan.
    6. Häll saften i en kastrull och blanda med syltsockret. Koka upp och sjud 1 minut. Låt svalna.
    7. Skeda gelén över pannacottan, ställ kallt att stelna.
    8. Garnera med de sparade blåbären och mynta vid servering.
    9. Njut!

    Liknande recept

    5
    4 h 10 min
    3-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben