En höjdardessert len vaniljpannacotta, toppad med blåbärsgelé och färska bär.
Ingredienser
1 gelantinblad
½ vaniljstång
2 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche, 34 %
2 msk socker
Blåbärsgelé
200 g blåbär
1 ½ dl vatten
1 dl gelésocker multi
Myntablad
Instruktioner
Lägg gelantinbladet i kallt vatten för att mjukna, minst 5 minuter.
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg dem i en kastrull med grädden, crème fraichen och sockret,koka upp. Ta kastrullen från värmen.
Krama ur gelantinbladet och lägg ner i grädden. Rör tills det har smält och allt är väl blandat.
Häll i 4 portionsglas och ställ kallt, gärna över natten.
Ta undan 1 dl av blåbären till garnering.
Koka upp resten av bären med vattnet,sjud tills de är mjuka och mosiga. Det tar ca 10 minuter. Sila sedan massan.
Häll saften i en kastrull och blanda med syltsockret.
Koka upp och sjud 1 minut. Låt svalna.
Skeda gelén över pannacottan, ställ kallt att stelna.
Garnera med de sparade blåbären och mynta vid servering.