Blåbärstårta

Serverar: 8 portioner

Lite annorlunda och väl värd att prova. Servera med en god vaniljsås eller vispad grädde!

Ingredienser

  • Till botten
  • 100 g smält smör
  • 1 liten påse mandelspån
  • 300 g riven mandelmassa
  • 3 stora ägg
  • (1 msk rom )
  • 3 msk vetemjöl + 2 msk potatismjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • Blåbärsgelé
  • 250 g blåbär
  • 2 dl gelésocker
  • Instruktioner

    1. Smörj en form med löstagbar kant mycket väl. Strö mandelspån i botten.Vispa smör, riven mandelmassa och ägg poröst och blanda ner övriga ingredienser.
    2. Grädda ca 30 min i 175 grader. Testa med sticka då gräddningstiden varierar beroende på din ugn.
    3. Till blåbärsgelén blandas bären med sockret som ska sjuda 1 min och därefter svalna. Bred gelén över den kalla botten och ställ kallt för att stelna ordentligt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben