Blåbärstårta med citron och mandelmassa

Serverar: 8 portioner

En god blåbärstårta.

Ingredienser

  • Marängbotten
  • 6st äggvitor
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 citron (finrivet skal)
  • Fyllning
  • 200g mandelmassa (riven)
  • Garnering
  • 5dl crème fraiche
  • 2msk vaniljsocker
  • 1st vaniljstång (urskrapade frön)
  • 1/2 l blåbär färska eller frysta
  • Instruktioner

    Vispa äggvitor och strösocker till ett hårt skum och vänd försiktigt ner det rivna citronskalet. Bred ut i en hög och jämn cirkel på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 2 timmar i 120 º. Låt botten kallna på plåten. Riv mandelmassan och strö ett jämnt lager över marängbotten. Vispa crème fraiche tills den blir fast och blanda ner vaniljsocker och vaniljfrön. Bred ett tjockt lager crème fraiche över mandelmassan. Toppa med blåbär och lite extra citron.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben